Dagens rek är till Bergsåker lopp 6 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar att nummer 10 Hector Sisu vinner loppet.

Hector Sisu har gjort det bra i alla sina elva starter så här långt. Han har bara tre segrar men han har endast missat pallen vid ett tillfälle och den gången så blev han fyra.

För tre starter sedan i ett lopp under Elitloppshelgen så travade Hector Sisu i ledningen och i en snabb avslutning så fick han se sig besegrad med liten marginal av Selected News.

Gången efter det så var Hector Sisu ute i Breeders' Crown i Rättvik. Då tog han omgående hand om ledningen och han var sedan aldrig i någon förlustfara.

Senast på Solvalla så tog Hector Sisu på nytt hand om ledningen men efter en snabb öppning på loppet så släppte han med dryga varvet till mål och han liftade sedan med fint till andraplatsen bakom Hell Bent For Am.

Bakspår nu är inte helt optimalt för Hector Sisu med tanke på den startsnabbheten han besitter men ett par strykningar underlättar en del att det inte lika många hästar att runda.

Får Hector Sisu gå med i en vettig rygg innan han sätter in slutstöten så tror jag han blir svårstoppad här.

Hector Sisu gick med skor senast men han är anmäld barfota runt om för första gången nu och det tror jag kan lyfta honom ett snäpp till. I övrigt open-eye huvudlaget som senast meddelar Petri Salmela.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 9 Hopeusteponalego som blir allt bättre men han väntar fortfarande på den första segern sedan flytten från USA.

På fyra starter i Stefan P Petterssons regi har det som bäst blivit två andraplatser för Hopeusteponalego hittills.

Hopeusteponalego hängde med klart bra till andraplatsen i ett lopp som vanns av Global Badman näst senast. Gången efter det satt han fast med sparade krafter i ett lopp som Hector Sisu vann från ledningen.

Löser det sig med positionerna så kan Hopeusteponalego bli farlig över upploppet. Eventuellt kommer han att tävla barfota runt om för första gången.

I övrigt kan nummer 2 Västerbo Cobber som kom med en stark avslutning till andraplatsen i ett lopp som vanns av No Doubt senast vara intressant.

Trevligt utgångsläge nu så här kan Västerbo Cobber få en fin löpning i den främre träffen och då kan han vara med och tampas om en framskjuten placering här men han får ses främst som ett platsbud.

Västerbo Cobber är anmäld barfota runt om nu och så har han inte tävlat tidigare.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

10 Hector Sisu
Bergsåker lopp 6
Spel: Vinnare
Odds: 2.50 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip