På lördagen avgörs V75 tävlingarna i Halmstad. I lopp 8 spelar jag att nummer 7 Ies Juvel är topp tre i loppet.

Ies Juvel inledde karriären starkt med två segrar på de tre första starterna. Efter det fick hon vänta tills sommaren ifjol då hon tog sin tredje seger.

Nu har Ies Juvel gjort två starter efter lång frånvaro. I comebacken näst senast så hade hon bakspår och hamnade i tredje utvändigt. Från den positionen så avslutade hon klart godkänt när hon spurtade in till fjärdeplatsen i ett lopp där Estelle Nordique drog det längsta strået.

I den senaste starten så hade Ies Juvel på nytt ett iskallt utgångsläge från bakspår i ett V86 lopp på Åmål. Hon satt då långt bak innan hon gick på i tredjespår med varvet till mål och hon fullföljde sedan starkt till fjärdeplatsen i ett lopp där Zante Grif tog ner den ledande Make More Cider från utvändig position.

Från stallet så tror man att Ies Juvel är nära toppformen nu. Hon kan öppna fort vid laddning så det var synd på ett spår långt ut här. Vid en offensiv styrning är det inte omöjligt att hon kan trycka sig till spets i ett tidigt skede av loppet och skulle så bli fallet så tror jag hon är med långt framme här.

Blir det inte ledningen så hoppas jag att Ies Juvel kan slinka ner i en hygglig position innan attacken sätts in och då kan hon blanda sig i segerstriden här men om hon inte räcker till seger så tycker jag att hon har en god chans att vara sämst trea i mål.

Ies Juvel är ett femårigt sto som tränas av Fredrik Wallin. Hon har startat 21 gånger tidigare med tre segrar som resultat. Hon har även varit topp tre i 29 % av loppen hon har gjort hittills. Löser det sig med positionerna så tror jag hon kan bättra på den statistiken här.

Nu hoppar duktiga kusken Mats E Djuse upp i vagnen för första gången bakom Ies Juvel vilket är mycket intressant.
Balans och utrustning blir troligen samma som senast för Ies Juvel vilket innebär barfota fram samt blinkers och hybridvagn meddelar Fredrik Wallin.

Den värsta motståndaren till Ies Juvel anser jag vara nummer 6 Princess Kloster som stressade upp sig och galopperade senast. Hon gick dock riktigt bra efter galoppen och räddade femteplatsen i ett V86 lopp på Vaggeryd som vanns av Zuleika Font.

Princess Kloster var duktig när hon plockade ner sitt motstånd till seger för tre starter sedan. Hon är inte så snabb från början men kan Victor Rosleff se till att hålla henne i rätt gångart så har hon en vass avslutning att tillgå och då kan det räcka en bit mot det här motståndet.

I övrigt kan nummer 10 H.P.R.Dominica vara intressant. Hon kom helt fel på det senast men samtidigt så hade hon inte heller sin bästa dag så det loppet kan vi glömma.

H.P.R.Dominica var väldigt duktig när hon trummade på i ett högt tempo i ledningen till seger för fyra starter sedan.

Nu startar H.P.R.Dominica tätt och kan Ludwig Wickman som sitter i vagnen bli fint framdragen under slutrundan så kan hon avsluta loppet fort och då kan det bli en en ny vinst.

En annan motståndare till Ies Juvel är nummer 13 Make More Cider som har en del anhängare. Hon var dock blek från ledningen senast i Åmål.

Make More Cider har tagit nästan alla sina tidigare segrar från ledningen så hon har helt fel läge här. Får hon gå med i bra ryggar innan attacken sätts in så kan hon ha vissa möjligheter att ta en god placering.

7 Ies Juvel
Halmstad lopp 8
Spel: Plats
Odds: 2.00 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip