Dagens rek är till Axevalla lopp 9 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 8 Ganga Bae vinner loppet.

Ganga Bae avslutade fjolåret på bästa vis med att vinna Breeders' Crown finalen för de treåriga stona från ledningen. Hon var hårt betrodd i finalen av Drottning Silvias Pokal tidigare i år men då var hon inte som bäst och hon fick dessutom en en tung resa i dödens och kom in som sexa bakom Diana Zet.

Ganga Bae gjorde comeback efter en tids frånvaro senast och hon var då riktigt fin när hon vann från ledningen.

Trots åttondespåret nu så är det troliga att Ganga Bae körs framåt direkt och tar över ledningen i ett tidigt skede av loppet och skulle så bli fallet så säljer hon sig dyrt här. Hon är bra nog att hon kan vinna loppet från andra positioner också om det skulle vara upptaget i ledningen.

Ganga Bae är ett fyraårigt sto som tränas av Stefan Melander. Hon har på 15 starter hittills vunnit 8 gånger och hon har har även varit topp tre i 73% av loppen så hon är ofta långt framme. Löser det sig med positionerna så tror jag hon kan bättra på den statistiken här.

Eventuellt kan det bli att Ganga Bae tävlar barfota runt om och i en jänkarvagn den här gången men med Stefan Melander vet man ju aldrig om det blir det som anmäls.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 12 Galant Sisu som debuterade i ny regi för Björn Goop senast.

I debuten i finalen av StoSprintern senast så bombade Galant Sisu till ledningen men släppte sedan till Gina Mearas och sedan så fastnade hon bakom hästar och gick i mål med gott om krafter sparade.

Galant Sisu är väldigt explosiv den första biten så hon är missgynnad av det här läget men får hon lite draghjälp under slutrundan så kan hon avsluta loppet fort och då kan hon vara långt framme.

I övrigt kan 2 Loes som har vunnit 4 av karriärens 9 starter vara intressant.

Loes har bara missat topp tre vid ett tillfälle och då galopperade hon i början av loppet men hon gjorde sedan en godkänd upphämtning.

Trevligt startspår för Loes så här sitter Carl Johan Jepson som kör åt Eric Martinsson bra till i den främre träffen omgående och får hon en passande resa så kanske hon kan lifta med till finalen.

Intressant att Loes ska tävla barfota runt om och med jänkarvagn båda för första gången.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

8 Ganga Bae
Axevalla lopp 9
Spel: Vinnare
Odds: 1.70 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip