Alingsås - Sävehof, Semifinal kl.19:10

Första semifinalen mellan dessa lag efter ett landslagsuppehåll. Ett uppehåll mitt i slutspelet är för övrigt bedrövligt enligt mig, det tar bort lite av den nerv som man har i ett slutspel. Plötsligt ska man mitt i allt ha ett uppehåll på 10 dagar.. Men men, nog tjatat om det.

I den här matchserien så är Alingsås favoriter och det tror jag passar Sävehof alldeles utmärkt. När det återstod 10 min i kvartsfinal 3 mot RIK var man i princip redan utslagna, sen kom en otrolig vändning och sen tog man 2 matcher till när RIKs självförtroende var som bortblåst. Det finns inget skönare att spela utan press och det är precis vad Sävehof kan göra nu, säsongen skulle ju som sagt redan varit slut..

Det finns också väldigt mycket rutin i Sävehof i form av Fridén, Larholm och Sandström. De vet vad som krävs och spelare som dessa höjer sig alltid i viktiga matcher.

Inbördes mötena denna säsong leder dessutom Sävehof med 2-1(varav en seger tagits i Alingsås). Detta säger inte jättemycket men Sävehof vet ändå att de kan vinna i Estrad.

Nu har jag inte nämnt Alingsås speciellt mycket. De har självklart ett kanonlag med Claar, Konradsson, Darj m.fl och kan självklart vinna denna men jag tycker de blivit för stora favoriter.

Om Sandström vinner målvaktsmatchen vilket jag tror han gör bör detta bli en jämn historia, jämnare än oddsen ligger.


Sävehof +1.5 mål @2.23(3/5 units) Unibet
Sävehof dnb @3.15(1/5 units) Unibet


Lycka till!

EDITERAD 2017-05-09 15.37:22

This is the stats tab
This is the post tip