VM dag 3

Litet plus igår så på rätt väg. Slovenien, Schweiz & Marocko löste spelen med marginal. 2 av 4 målskyttar in. Bommar på Nordmakedonien, Vitryssland & Norge. Vitryssland var en besvikelse för mig medan Frankrike imponerade, framförallt Pardin i målet har jag aldrig sett så bra.

Idag är det många extremt ojämna matcher på förhand.

Brasilien & Kap Verde har bekräftade Covid-fall i truppen och kommer testas hela lagen innan match. Går inte att reka i de matcherna innan testen är gjorda, återkommer med de matcherna.

Kroatien & Tyskland lämnar jag, återkommer med målskyttar där när de marknaderna släpps.


Qatar-Angola kl.15:30
Möttes i VM senast(också i premiären) och då vann Angola med 24-23 till 25 ggr! Qatar slutade sedan på 13e plats medan Angola efter skrällen förlorade hela vägen till att man slog Japan i matchen om sistaplatsen. Det är inte så mycket nytt i lagen sedan dess. Qatar har sedan dess vunnit asiatiska mästerskapen enkelt medan Angola slutade fyra i afrikanska.

Qatar har förberett sig bra. Fick till en turnering mellan jul/nyår med 3 bra matcher mot Tunisien, Argentina & Spanien där man förlorade ”finalen” mot Spanien med 28-26. Man höll även Argentina på låga mål(22 insläppta) medan det blev mer målrikt mot Tunisien(33-30). Den Qatar saknar är linjespelaren Benali som öste in mål i senaste mästerskapet.

Senast lagen möttes blev det 47 mål. Qatar spelar en långsam handboll som bygger på tungt skytte från niometer. Målvaktsspelet var väldigt bra i turneringen innan VM och jag tror man håller Angola under linan. Tycker underspelet på Angola är bättre än eventuella hcp på Qatar, för jag tror att Qatar tar revansch.

Angola under 24.5 mål @1.80(4/5 u)


Argentina-Kongo kl.18:00
Kongo Afrikas svagaste lag, sjua i afrikanska mästerskapen. Argentina blir bättre & bättre, slog Brasilien i sydamerikanska mästerskapen och vann turneringen. Argentina spelade jämnt med Qatar & Spanien inför VM så kapacitet finns. Flera spelare spelar i Europa och har mycket erfarenhet.

Jag tror det blir väldigt stora siffror här, visst linan är hög men jag tror man löser den mot kanske VMs sämsta lag, väljer en lite tuffare lina och håller ner insatsen.

Argentina -11.5 mål @2.40(2/5 u)


Danmark-Bahrain kl.20:30
Danmark har ett lag med väldigt mycket offensiv kvalité. ”Nya” spelare som Holm & Gidsel är riktigt bra, man är sämre försvarsmässigt i år då man saknar några pjäser där men det gör inget en sån här match. Här blir det springa och det kommer bli en storseger. Bahrain brukar förlora tvåsiffrigt mot de bra lagen från Europa.

Danmark -10.5 mål @1.98(3/5 u)


Tunisien-Polen kl.20:30
Den enda riktiga matchen idag. Tunisien har ställt över flera spelare pga disciplinära skäl efter förlusten i afrikanska finalen mot Egypten. Det var kaos i slutet där och några är nu avstängda. En hel del rutin bland dom vilket såklart försvagar dom. Men med dom hade de varit solklara favoriter i den här matchen, tex stod man i @1.50 i finalen mot Egypten förra året. Det finns kvalité kvar i laget och man spelade också riktigt bra matcher mot Spanien, Argentina & Qatar för ett par veckor sedan. Flera spelare i Europa och när VM nu spelas i Afrika tror jag man har chansen här trots manfallet.

Polen saknar sin stora linjestjärna Syprzak, det är ett ordentligt avbräck. Och jag tycker Polen varit dåliga länge, finns några spelare i bland andra Sicko & Moryto men jag tror Tunisien blir jobbiga. Tycker iaf oddsen bör sitta jämnare.

Tunisien vinna @2.75(3/5 u)


Återkommer efter Covid-uppdateringar & med målskyttar!

This is the stats tab
This is the post tip