Handbolls-VM dag 5. Söndag 17 januari.

Lillplus igår. Började väldigt fint när underspelet på Vitryssland-Sydkorea satt med 14 måls marginal. Sen bommade framförallt Slovenien som förstörde en fin dag.

Dagens matcher:

Qatar-Japan kl.15:30
Självklart kan man välja att se Japans resultat mot Kroatien som en tillfällighet men jag väljer att gå på Japan här. Man valde att ta in Sigurdsson som tränare för att satsa på OS, nu fick man ett år till godo och det verkar ha gjort något med laget. Kroatien försökte verkligen i andra halvlek men Japan stod upp bra. Det är också så att man inte varit mil ifrån Qatar i asiatiska mästerskapen. Och nu vågar jag påstå att Qatar är sämre än på många mästerskap. Capote var plötsligt inte med i matchen mot Angola & visar Japan upp det man gjorde mot Qatar tror jag man springer ifrån Qatar som känns trötta.

Japan @2.80 (4/5 u) bet365

Angola-Kroatien kl.18:00
Jag trodde på Kroatien inför turneringen. Men nu är Cindric out pga skada vilket gör att Kroatien omöjligt vinner VM, Karacic är dessutom tveksam så nu är man väldigt tunna på niometer. Jag är lite inne på att man nu vaskar denna turnering nu. Hur som helst ser jag inte att man vinner med tvåsiffrigt.

Angola +10.5 mål @1.85 (3/5 u) bet365

Argentina-Bahrain kl.18:09
Argentina gjorde en dålig första halvlek mot Kongo. Sen gjorde man 15-8 i andra halvlek och man har en hel del kvalité i laget. I sydamerikanska mästerskapen slog man Brasilien vilket visar vart man står. Bahrain glänser inte, hade inget att sätta emot och här tror jag inte man står emot Argentina.

Argentina -3.5 mål @2.20 (4/5 u) Unibet

Tunisien-Brasilien kl.18:00
Tunisien var kvar länge i matchen mot spolen. En bit in i andra halvlek åkte högernian på en ordentlig stukning. Han är kanske tillbaka här men han är långt från 100% & bakom honom finns inte mycket vilket var tydligt mot Polen. Brasilien imponerade mot Spanien, man har ett riktigt bra försvar & framåt är Toledo/Langaro riktigt tunga på ytternio. Jag tror inte Brasilien missar den här chansen.

Brasilien -2.5 mål @1.75 (5/5 u) bet365

Ungern-Uruguay kl.20:30
Helt enkelt en orimlig lina. Uruguay är kanske VMs sämsta lag och Tyskland gjorde 43-14 på dom men Ungern har inte den disciplinen. Ungern kommer mest troligt inte göra 43 mål & Uruguay kommer definitiv göra fler än 14 mål. Tycker linan är tacksam för Uruguay här.

Uruguay +20.5 mål @2.00 (3/5 u) bet365

Dagens dubbel
Missade dubbeln igår på Slovenien. Dagens dubbel med lagen från Sydamerika känns än bättre.

Argentina -1.5 mål
Brasilien -1.5 mål
@2.28 (5/5 u) Unibet

Återkommer med målskyttespel!

Målskyttespel
Väljer en dubbel & en singel idag. Langaro är väldigt viktig i Brasiliens anfall. Han har mandat att skjuta hela tiden och mot Spanien stod han för 6 mål. Över 3.5 spelas i en dubbel & över 4.5 som singel. Tror han har iaf 8-9 avslut idag & då ska inte 4-5 mål vara ngt problem.

Solé är straffskytt i Spanien & en klinisk avslutare från högerkanten. Viktig match mot Polen & tror inte han vilas förrän matchen är helt avgjord.