VM dag 6. Måndag 18 januari.

Idag skall fyra grupper avgöras & många viktiga matcher spelas. Jag väljer ut 4 av 8 matcher.

Sydkorea-Ryssland kl.15:30
En helt betydelselös match. Även om Sydkorea vinner kan de inte gå förbi ngt lag då bara Slovenien har två poäng och inbördes mot Sydkorea. Så Ryssland får med sig 3 poäng till nästa runda även om de skulle förlora den här matchen.

Senast satt underspelet på Sydkorea med 14 bollars marginal. Idag är linorna lite lägre men jag tror inte Ryssland gasar på hela matchen, tror det blir avslaget och jag tror Sydkorea kommer tillåtas göra en hel del mål. Ryssland lär vila hela startuppställningen och bredden i laget är tveksam.

Sydkorea vinna 1a halvlek @15.00 (1/5 u) bet365

Sydkorea +11.5 mål @1.95 (4/5 u) Svenska Spel

Nordmakedonien-Chile kl.15:30
Nordmakedonien har sett otroligt bleka ut mot både Sverige & Egypten. Lazarov är en blek kopia av sig själv och bakom honom är det väldigt tunt.

Chile har överraskat lite men man har också ett par bra spelare som ändå är ordinarie i lag i spanska ligan. Ena brodern Feuchtmann, Salinas & Salinas är spelare som absolut kan mäta sig på den här nivån. Dessutom tror jag Chile är väldigt mycket hungrigare, att gå vidare till nästa steg hade varit en succé.

Chile @3.50 (3/5 u) bet365
Chile & under 55.5 mål @6.00 (1/5 u) bet365

Slovenien-Vitryssland kl.18:00
Båda lagen har tappat poäng mot Ryssland, överraskande för mig. Den här matchen betyder mycket, förlust och chansen på kvartsfinal är minimal.

Jag tycker nog Slovenien ska vara favoriter men bara knappa favoriter. Slovenien har lite mer bredd och kan gå runt på fler spelare. Men Vitryssland har riktigt bra spets i Kulesh, Karalek & Vailupau. Båda lagen har offensiven som sitt starkaste kort, kan ngt lag hitta ett bra försvarsspel med en målvakt som plockar några skott är mycket vunnet.

Jag tycker också Vranjes är en medioker matchcoach. Han fick gå från Kristianstad och när man lyssnat på honom i time-outer genom åren är det skrämmande dåligt.

För mig är värdet helt klart på Vitryssland, jag tror det blir en jämn match.

Vitryssland dnb @3.75 (3/5 u) Svenska Spel

Sverige-Egypten kl.18:00
Jag tror Egypten vinner både denna grupp och nästa grupp där Slovenien, Ryssland & Vitryssland väntar.

Matcherna som spelats har inte varit några värdemätare så två fräscha lag möts här. Egypten har flera dimensioner i sitt spel och jag tycker också man har ett mycket bättre försvarsspel än vad Sverige visat.

Solberg envisas med att spela Gotte som tvåa bakåt. Det har fungerat mot blekt motstånd. Nu kommer Omar Yahia som spelar i Veszprem göra det väldigt jobbigt för Gotte som vänstertvåa, tror Solberg tvingas mot sin filosofi byta Gotte i försvaret & då försvinner en dimension i kontringsspelet med Gottes quarterback-passar.

Egypten @1.75 (5/5 u) Unibet

Dagens dubbel
Sydkoreas hcp tillsammans med att Egypten löser en relativt klar seger mot Sverige lockar.

Sydkorea +9.5 mål
Egypten -1.5 mål
@5.26 (2/5 u) Unibet

Lämnar fyra matcher så länge. Målskyttespel ej släppta än, återkommer med dom!

This is the stats tab
This is the post tip