Svensk, tjeckisk, norsk och tysk hockey i fokus på kupongen denna lillördag. I Hockeyallsvenskans Play In är det lite av en måstematch som väntar för Troja som kommer från två förluster i Södertälje. Väldigt ovisst på förhand i Norge medan ett par trevliga spikar och drag har identifierats i DEL. Dags att släppa pucken!


Spelstopp: 18:591. Troja/Ljungby - Södertälje 1

Troja/Ljungby har varit det bättre laget i två matcher mot Södertälje, men likväl fått på nosen i de två första Play In-fighterna. Smålänningarna har skjutit över 70 skott på mål, endast ett har letat sig förbi en storspelande Nikita Tolopilo som varit skillnaden mellan lagen. Försvarsmässigt har SSK städat upp bra framför sin belarusiska målman, men sörmlänningarna skulle behöva förlägga spelet lite oftare i Trojas försvarszon. På hemmais är det dags för de rödvita att plocka en nödvändig viktoria och då fint värde uppenbarar sig till vänster är ettan en riktigt fin spik.


2. Vitkovice - Trinec 2

Från Småland tar vi oss ned till Tjeckien där slutspelet pågår för fulla muggar. Trinec höll för favoritskapet och vann de två första fighterna hemma i WERK Arena. “Drakarna” har således en 2-0-ledning i matcher att gå på när denna kvartsfinal fortsätter med dubbla möten i Ostrava. NHL-meriterade Andrej Nestrasil har visat vägen för de rödvita och stod bland annat för ett powerplay-mål i 2-1-segern senast. Utöver nämnda Nestrasil förfogar Trinec även över stjärnor som Vrana, Dano och Ruzicka. Vitkovice är inte på samma nivå som gästerna, men borde kunna stå upp på ett hyggligt sätt hemmavid. X2 torde räcka för grön bock.


3. Lillehammer - Stjernen X

Tillbaka upp till Norden och Fjordkraft-ligaens rafflande kvartsfinaler. Stjernen var halvvägs ute ur slutspelet när Lillehammer ledde med 2-0 efter den första perioden och hade 16-6 i skott på mål häromsistens. Gänget från Fredrikstad lyckades dock komma tillbaka starkt och vinna med 3-2 under ordinarie tid i Stjernehallen. De rödklädda reducerade därmed till 2-3 i matcher. Mikalsen, Heier och company måste plocka en skalp i OS-staden för att tvinga fram en sjunde och avgörande batalj på hemmais. En tuff, men absolut inte omöjlig uppgift för Stjernen som har en något bredare trupp än Lillehammer. Alla tecken är med det sagt att föredra.


4. Frisk Asker - Sparta Sarpsborg 1

Efter två raka förluster blev det islossning för Sarpsborg i Game 5 då “Spartanerna” mosade Frisk Asker med hela 5-1 hemma i Sparta Amfi. Daniel Olsson-Trkulja, som varit ganska anonym i slutspelet, assisterade fram till tre av målen. Den tidigare Vita Hästen-forwarden Emil Lundberg hamnade i sin tur i målprotokollet för tredje gången på fem matcher. Frisk Asker fick blott iväg 17 skott på mål häromsistens och stod överlag för en blek prestation. Hemma är dock “Tigrarna” inte ofarliga och det skulle inte förvåna om Bastiansen och company tvingar fram en sjunde och avgörande strid. Den breda penseln plockas fram – 1X2.


5. Storhamar - Vålerenga X

Vidare upp till Hamar där kvällens hemmalag sitter i förarsätet inför den sjätte matchen. Erik de la Rose och hans blågula kumpaner i Storhamar stod för en blytung vändning från 1-3 till 4-3 under den sista perioden i måndags. Superstjärnan Patrick Thoresen assisterade till samtliga tre baljor medan hans radarpartner Eirik Salsten noterades för ett mål och en assist. Blytungt för Vålerenga som dominerade spelmässigt och vann skotten med hela 46-24. Räkna med en ny spännande batalj med väldigt oviss utgång. Helgardera!


6. Iserlohn - Adler Mannheim 1

Adler Mannheim, som först ska in i hetluften under tisdagskvällen hemma mot Schwenninger, huserar som brukligt i toppen av det tyska finrummet. “Örnarna” har visserligen inget med kampen om seriesegern att göra, men har ändå en fjärdeplats att värna om och kan samtidigt passera trean Red Bull München. 13:e-placerade Iserlohn har haft en brokig säsong och kämpar för att undvika jumboplatsen. På resande fot har inte “Tupparna” rosat marknaden, men poäng i fem raka på hemmais imponerar. Har lirare som Joe Whitney och Luke Adam dagen ska inte Roosters räknas ut för snabbt. Den lågt streckade ettan öppnar, men snåla helst inte med tecken i Nordrhein-Westfalen.


7. Straubing - Düsseldorfer 1

Två formstarka aktörer drabbar samman i Eisstadion am Pulverturm denna onsdag. Tabellfemman Straubing följde upp 2-1-vinsten mot Bremerhaven med att lugga Ingolstadt på samtliga poäng i söndags (4-3) där kanadensaren Travis St. Denis avgjorde en bit in i den sista akten. Tigers ståtar med fem vinster sista sex kamperna och kommer sälja sig dyrt hemma mot åttan Düsseldorfer. DEG kommer närmast från tung skalp hemma mot de regerande mästarna Berlin, deras femte i följd på egen rink. Blott två vinster på nio bortamatcher är dock inget facit som skrämmer Straubing. Med detta i åtanke är ettan en bra spik upp till 55-60 procent.


8. Bremerhaven - Bietigheim 1

Bietigheim har svarat för en stark säsong som nykomling i DEL och har bra chans till att få spela slutspel senare i april. “Stålmännen” har lyckats pricka rätt med flertalet nyförvärv, däribland backen Jalen Smereck som på 39 matcher svarat för maffiga 33 poäng fördelat på tio mål och 23 assist. Amerikanen sköt avgörandet i sudden mot Augsburger senast och är framförallt skicklig i special teams. Ett Bremerhaven som jagar en topp 6-plats blir dock troligen en för svår nöt att knäcka för Smereck och company. Den slovenska superkedjan med Urbas, Jeglic och Verlic avgör detta till fördel för “Pingvinerna”. Ettan spikas!


Kupongens kassaskåp

Straubing

Straubing är svårrubbade just nu, något lag som Kölner, Ingolstadt och Bremerhave har blivit varse om i närtid. Düsseldorfer är visserligen inget skräpgäng, men i Bayern har de troligen inget att hämta. Bra etta.


Varningens finger!

Iserlohn

Iserlohn är ett trevligt drag på denna trixiga kupong. “Tupparna” är dels starka på hemmais och här ställs Joe Whitney och gänget mot ett Mannheim som först ska upp i ringen mot Schwenninger under tisdagskvällen. Hela upp och jobba skräll!162 rader
1. Troja/Ljungby - Södertälje 1
2. Vitkovice - Trinec x2
3. Lillehammer - Stjernen 1x2
4. Frisk Asker - Sarpsborg 1x2
5. Storhamar - Vålerenga 1x2
6. Iserlohn - Adler Mannheim 1x2
7. Straubing - Düsseldorfer 1
8. Bremerhaven - Bietigheim 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip