Sydamerikanska VM-kvalet och damernas Champions League-playoff är i blickfånget på torsdagens Topptips. Både Brasilien och Argentina går in i elden efter skandalen senast och de förstnämnda ska inte känna sig säkra på seger.

Ny framgång för vårt Syuccélag – 8 rätt på Topptipset gång på gång!
Köp andel i vårt Topptipset-lag! 100 kr/andelen – KLICKA HÄR!

Spelstopp: 18:291. Brasilien - Peru X
Neymar och Messi i all ära, den största stjärnan i rivalmötet mellan Brasilien och Argentina var brassarnas Anders Tegnell. Balsonaros hälsominister stal showen, plockade Argentinas fyra Premier League-spelare av banan och la stjärnsmällen i FIFAs händer. Då Brasilien saknar samtliga spelare från den engelska ön är det inte svårt att förstå att Selecao kände sig förfördelade, men samlingen har varit lång och tidpunkten var märkligt vald. Mot Peru gäller samma manfall hos värdarna och även om världens genom tiderna mest meriterade spelare, den 38-årige rulltrappsmagikern Dani Alves, backar upp Neymar och Casemiro så är truppen ihålig detta landslagsuppehåll. Perus chanser ökar markant därav och med tanke på att brassarna bara knep en knapp uddamålsseger senast lagen möttes här i juli så ska gästerna inte räknas ut. Helgardera i jakt på dollares.

2. Argentina - Bolivia 1
Skrälläget i Brasilien speglas inte i Argentina. Bolivia torskade borta mot Uruguay senast och förlängde därmed sin enormt förlusttygnda bortsasvit där blott en futtig seger på resande fot finns i facit på 46(!) år. Det är såklart inget som ändras mot ett utvilat Argentina som rider vidare på vågen efter sommarens seger i Copa América. Messi med flera är klasser bättre än Bolivia som av allt att döma bara är att räkna med på de höga höjderna hemma i La Paz. Ettan spikas.

3. Colombia - Chile X
Jämn match att vänta mellan två landslag som påminner om varandra. De riktigt stora generationerna sjunger på sista versen i bägge läger och några nya förmågor att fylla de stora skorna har ännu inte uppenbarat sig. Här saknar bägge sällskap dessutom sina alltjämt största stjärnor i James Rodríguez respektive Alexis Sánchez. Viktiga poäng står på spel i jakten på Qatar 2022 och både lagen kommer sälja sig dyrt, men vilka som tar tillvara på chansen återstår att se. Alla tecken.

4. Uruguay - Ecuador X
Ecuador är svåra att bryta ner. I de fem senaste matcherna mot Argentina, Brasilien, Peru, Paraguay och Chile har endast de förstnämnda lyckats. Uruguay på bortagräs är med det sagt en väldigt knepig match för ecuadorianerna där mittbacksduon Godín/Giménez kommer vara extremt svårforcerad. Med både Cavani och Suárez otillgängliga är värdarna dock försvagade i offensiven och en målsnål match verkar vara att vänta. 1X blir bra.

5. Paraguay - Venezuela 1
Paraguay och Venezuela är sist ut på den sydamerikanska kontinenten. Gästerna är jumbo efter två raka torsk mot Argentina samt Peru och det VM-slutspel som stundar i Qatar är nu snarast en omöjlighet. Att landet ska lägga sig platt mot Paraguay är dock inte troligt. Värdarna står utan de helt vitala spelarna Gomez samt Almirón inför detta möte och även om värdarna normalt sett är svåra att sno poäng av i hemmaborgen i Acunción skadar det inte att gardera. 1X.

6. Slavia Prag - Arsenal 2
Det är klasskillnad i detta dubbelmöte. Den första matchen i London slutade 3-0 till brittiskorna och det är siffror som både kunde och borde varit det dubbla sett till matchbilden. Dessa lag har stött på varandra tre gånger de senaste två åren och Arsenal har vunnit samtliga matcher, med en totalt målskillnad på 16-2. Miedema och Parris är spelare som hittas på den översta hyllan och så sent som i söndags stod de i centrum med varsitt mål när de rödvita sänkte Chelsea – ett lag som håller klart högre klass än Prag – i engelska ligaspelet. Spel mot ett mål väntar och tvåan spikas.

7. Benfica - Twente 1
Det vändande mötet mellan Benfica och Twente blev jämnt. Resultatet, 1-1, speglade tillställningen väl och nu är det upp till bevis för förhandsfavoriten Benfica. Portugisiskorna kommer föra spelet och kan de förvalta sitt övertag talar mycket för att de drar längsta strået, men precis som i Nederländerna kommer ett välorganiserat Twente sälja sig dyrt med förlängning i sikte. Favoritettan garderas med kryss.

8. Breidablik - Osijek 1
Isländsk fotboll har fått sig en törn på landslagsnivå men klubblagen tar fortsatta kliv. Breidablik är ett av sällskapen i framkant och vid seger här kniper de en plats i damernas Champions League i höst. Chanserna får anses vara ganska goda. Det första mötet i Kroatien lämnade isländskorna med mersmak och Osijek håller inte samma nivå som senaste gången de var med i turneringen för tre år sedan. Någon överkörning är det inte tal om, men vänstersidan hålls högt och 1X spelas.

Kupongens kassaskåp
Argentina
Utgången på en match har sällan varit så given. Bolivia är klappkassa på bortabana och Argentina vinner detta enkelt. Etta.

Varningens finger!
Peru
Brasilien verkar vara klart störda av sina spelartapp och kalabaliken i samband med mötet mot Argentina underlättar inte. Peru är jobbiga att möta och till låga streck är tvåan värd att syna.

Ny framgång för vårt Syuccélag – 8 rätt på Topptipset gång på gång!
Köp andel i vårt Topptipset-lag! 100 kr/andelen – KLICKA HÄR!144 rader
1. Brasilien - Peru 1x2
2. Argentina - Bolivia 1
3. Colombia - Chile 1x2
4. Uruguay - Ecuador 1x
5. Paraguay - Venezuela 1x
6. Slavia Prag - Arsenal 2
7. Benfica - Twente 1x
8. Breidablik - Osijek 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip