Det är V75 tävlingar ifrån Bjerke idag. I lopp 8 spelar jag att nummer 10 Marvellous Tooma vinner loppet.

Marvellous Tooma är härdad mot tufft motstånd. För fem starter sedan så var han ute i Prix Readly Express. Där satt han en en bit nere i kön men han avslutade starkt men det gick inte att ta så mycket så han kom i mål som sexa bakom Don Fanucci Zet som vann det loppet från ledningen.

Gången efter det på Jarlsberg så tog Marvellous Tooma över ledningen efter ett varv och han vann sedan lätt över lång distans. För tre starter sedan i Rättvik så hade han ett dåligt läge och det gick inte att göra så mycket i den snabba avslutningen som var då.

Marvellous Tooma avslutade positivt i skymundan som oplacerad i Ragnar Thorngrens Minne på Åby för en dryg månad sedan. Han kom med en härlig spurt från långt bak senast men han nådde inte Thai Highway som räddades av mållinjen så det slutade med en andraplats.

Den långa distansen har Marvellous Tooma vunnit över tidigare så kan Frode Hamre servera honom ett passande lopp så tror jag han blir svår att stå emot när attacken sätts in.

Marvellous Tooma är en fyraårig hingst som har tagit 8 vinster hittills i karriären. Sitter han i ett bra slagläge inför avgörandet så tror jag han kan ta en ny vinst här.

Marvellous Tooma är bäst av Frode Hamres tre hästar i loppet. Han meddelar att allt känns bra med honom inför denna uppgiften. Inga ändringar är aktuella så det blir fortsatt barfota runt om samt amerikansk vagn och helstängt huvudlag.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 5 Royal Baby som var dålig näst senast så hon hade blivit behandlad inför den senaste starten.

Royal Baby gick då på lite för tidigt och det satte sig i benen till slut så hon fick nöja sig med tredjeplatsen i ett lopp som vanns av J.T.'s Moneypenny. Det loppet i kroppen nu kan ha fört fram henne en del till den här starten.

Royal Baby är kvick iväg så här kanske Tom Erik Solberg som finns i vagnen kan få ta över ledningen i ett tidigt skede. Från spets så kan det räcka en bit här.

I övrigt kan nummer 11 Red Bar som var hårt betrodd i samma lopp som Marvellous Tooma blev tvåa i senas vara intressant. Det slutade då i ett galoppmisslyckande.

Felfri nu så har Red Bar gott kunnande och kan Åsbjørn Tengsareid som finns i vagnen se till att hålla honom i rätt gångart och om han kan sitta i en trevlig position inför avgörandet så kan han bli farlig över upploppet.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

10 Marvellous Tooma
Bjerke lopp 8
Spel: Vinnare
Odds: 1.80 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip