Hockeyallsvensk afton denna fredag då hela fem duster från den svenska andraligan tar plats på bongen. Därefter ska Hockeyettan-mötet mellan Tranås och Visby/Roma synas i sömmarna innan vi avslutar på tyskt vis, med dubbla dueller från DEL. Full pott i sikte!

Spelstopp: 18:591. AIK - Björklöven 1
AIK på Hovet är ingen lek för något lag i Hockeyallsvenskan. Det gäller inte minst för ett ojämnt Björklöven som förlorat tre av de fyra senaste fajterna på resande skridsko. Hans Wallsons manskap går inte säkert i huvudstaden där Gnaget har vunnit fyra raka. Max Lindholm, som lånats in från Örebro, visade att han håller för SHL genom att skicka in tre strutar i de gulsvartas senaste hemmamatch. Det är mycket möjligt att det blir 24-åringen, som gjort 40 poäng på lika många matcher, som blåser bort “Löven” denna fredag. Ettan åker in först!

2. Tingsryd - HV71 2
HV71 har vunnit samtliga tre möten mot Tingsryd denna säsong. De besökande Tjurarna har stärkt upp en redan överlägsen trupp med transatlanterna Powell, Kelleher och Mann vilket visar att de blågula inte vill lämna något åt slumpen när det kommer till att göra comeback i SHL. Det ska således mycket för att TAIF ska kunna utmana om segern i detta derby. Tvåan ser med det sagt ut att bli rejält överstreckad, och vi får ändå påminna oss själva om att Tommy Samuelssons adepter har tappat poäng mot sämre lag förr. Gardera i jakten på en skräll som kan skapa korsdrag bland kupongerna!

3. Kristianstad - Mora 1
Kristianstad och Mora möttes i Skåne så sent som för två dagar sedan. Då vann de tillresta masarna med 5-2, men resultatet var aningen missvisande då KIK var med i matchen hela vägen fram till tredje perioden innan MIK satte spiken i kistan. Det ska ändå sägas att de grönvita är erkänt starka i Kristianstad Ishall. I hemmaborgen har Wennström och company tidigare besegrat tuffa motståndare som HV71 och MODO. Då tipparna stirrar sig blinda på kombattanternas senaste möte och streckar ner hemmalaget lite väl mycket gäller det att våga gå mot strömmen. Ettan är således en suverän värdespik!

4. Almtuna - Västervik 1
Almtuna skrinnar in i Upplands Bilforum Arena som tydliga underdogs på oddsmarknaden, men med tanke på att Västervik vacklat rejält sedan årsskiftet finns det fog för att ifrågasätta gästernas favoritskap. Faktum är att smålänningarna endast har vunnit en av de elva(!) senaste matcherna. Den resultatraden vittnar om ett VIK som helt saknar självförtroende just nu. Värdarna är starka hemma i universitetsstaden där Mattias Zackrissons manskap ståtar med fyra raka segrar. Med allt detta i åtanke är ettan en fräck spik till cirka 35 procent!

5. Västerås - Södertälje 2
Västerås drar inte helt oväntat på sig favorit-kostymen i ABB Arena Nord när bottenlaget Södertälje kommer på besök. Men den som följt gästerna den senaste tiden bör ha snappat upp positiva tendenser. SSK har i de senaste bataljerna besegrat både Björklöven och AIK, samt tagit MODO till straffar. Det betyder att det kan vara farligt att underskatta Umicevic, Hjelm och grabbarna, vilket tipparna ser ut att göra. VIK är ojämna och inget lag att hålla i handen just nu, vilket såklart gör högersidan intressant. Med tanke på den blygsamma streckprocenten i öst åker X2 in i ett tidigt skede. Ettan sällskapar endast om resurserna räcker till.

6. Tranås - Visby/Roma X
Vi lämnar Hockeyallsvenskan för den här gången och hoppar ned ett snäpp i hierarkin, till Hockeyettan närmare bestämt där topplagen Tranås och Visby/Roma brakar samman. Ett sexpoängsmöte då båda lagen utmanar om en playoff-plats. Baggarna från Gotland har tre raka segrar i ryggsäcken och är långt ifrån chanslösa i Stiga Arena. “Tranorna” har dock knutit till sig Oskarshamns J20-kapten Elias Wiberg och den spelskicklige backen, som troligen har en framtid i SHL, kommer därmed att kunna hjälpa värdarna i jakten på ett avancemang. Ett viktigt tillskott i detta skede av säsongen. En troligtvis jämn batalj är att vänta där en helgardering gör sig klart bäst.

7. Iserlohn - Nürnberg 1
Tysk hockey härnäst då dubbla dueller från landets högstadivision, DEL, ska synas i sömmarna. Iserlohn är rättmätiga favoriter denna fredag när Nürnberg gästar Eissporthalle Iserlohn. Tupparna, som hemmalaget kallas, förlorade förvisso mot Bremerhaven med uddamålet senast, men innan dess hade Kurt Kleinendorsts mannar fem raka segrar på kontot. Förstakedjan med Bailey, Cornel och Jentzsch kan vinna matcher helt på egen hand, vilket de också lyckats med vid flera tillfällen denna säsong. De besökande Tigrarna håller visserligen till högre upp i tabellen, men med tanke på det sjaskiga bortaspelet svävar de i fara i Nordrhein-Westfalen. Bra spiketta till vettig procent.

8. Straubing - Wolfsburg 2
Wolfsburgs grizzlybjörnar är tvåa i DEL efter ett stabilt spel under lejonparten av säsongen. Michael Stewarts gäng är troligen ute efter revansch då det senaste besöket i Pulverturm slutade med en 2-5-förlust. Straubing är fruktade i hemmaborgen. Att Tigrarna är tvåa i “hemmatabellen” förklarar varför. Ettan ser dock ut att bli på tok för hårt betrodd, vilket innebär att den inte under några som helst omständigheter kan lämnas allena. Det är trots allt ett av ligans skickligaste lag som står på andra sidan denna fredag. Börja måla från höger och gardera så långt pengarna räcker.

Kupongens kassaskåp
Kristianstad
Tipparna litar inte på Kristianstad, troligen eftersom skåningarna förlorade mot Mora i hemmaborgen så sent som för två dagar sedan. Men de grönvita har det som krävs för att studsa tillbaka snabbt. Ettan är i nuläget en mycket smaskig värdespik!

Varningens finger!
Södertälje
SSK har visat upp positiva tendenser den senaste tiden. De blågula tog MODO till straffar och besegrade dessförinnan Björklöven. Ett ojämnt Västerås går inte säkert i ABB Arena Nord. Täck fullt och jobba högersida!

162 rader
1. AIK - Björklöven 1x
2. Tingsryd - HV71 1x2
3. Kristianstad - Mora 1
4. Almtuna - Västervik 1
5. Västerås - Södertälje 1x2
6. Tranås - Visby/Roma 1x2
7. Iserlohn - Nürnberg 1
8. Straubing - Wolfsburg 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip