När SHL-lagen har uppehåll så dansar Hockeyallsvenskan vidare. Full omgång från den magnifika andraligan i Sverige står till förfogande och sist men inte minst kollar vi till ett Hallandsderby i Kungsbacka i den södra HockeyEttan. Förutom en bong fullmatad med trevliga drag finns också 250 000 kronor i extrapengar att jaga. Ett högoktanigt derby inleder, nu åker vi!

Spelstopp: 18:591. Björklöven - MODO 1
MODO hittar alla möjliga och omöjliga sätt att vinna matcher på. Övikarna spelade ingen bra hockey under större delen av matchen mot Almtuna men Karlins herrar var skoningslösa under mittakten och målade fem gånger om. Det räckte för att vinna med 6-5 mot Uppsala-laget häromsistens. Nya tag under fredagen och det är en utsåld hall som väntar i Umeå. Stekhett derby i görningen och det är ett bra Björklöven som står som värd. Hemmalaget vann mot Västervik i förra rundan och hakar på i toppen, precis som planerat. Bengtsson, Hutchings, Ottosson och övriga i den gröna dressen har bra tryck i grejerna på hemmais och senaste gången dessa båda gäng möttes i Winpos Arena slutade matchen 8-1! En understreckad etta testas allena.

2. Tingsryd - HV71 X
HV71 är som bekant inne i en tung svacka. Jönköpings-klubben har löst en ynka trea sett över de sju senaste matcherna och mot Mora i onsdags blev det strafftorsk. Gästerna är utan ett koppel av spelare. Ytterell, Önerud och Matson är alla skadade och därtill har trion Nybeck, Sjöholm och Andrae stuckit iväg på JVM-samling. Är det någon gång denna säsong som ett lag som Tingsryd ska knäppa HV på nosen så är det nu. TAIF kommer också från två raka vinster där 5-2-skalpen mot AIK i veckan imponerar. Bogrens mannar kan givetvis överraska här och alla tecken rekommenderas tidigt.

3. Södertälje - BIK Karlskoga 2
Södertälje går mot en otroligt tuff säsong. Bygget sitter inte ihop som det ska och även om spelare som Pollock imponerat är det på tok för spretigt hos SSK. I och med förlusten mot Troja/Ljungby i förra rundan så är avståndet ner till negativt kval bara två ynka poäng och värre kan det blir. Karlskoga är minst en klass upp. Gästerna hade visserligen problem med Vita Hästen i onsdags men löste två pinnar trots att spelet inte kuggade i som det brukar. Värmlänningarna kliver med i toppen och är en självklar utmanare om topp 4-platserna. Att BIK ska fällas av ett Södertälje helt utan självförtroende är osannolikt. Bra tvåa.

4. Västerås - Mora 2
Att Mora till slut skulle få fart på grejerna var knappast någon skräll. Masarna har under egentligen hela säsongen spelat en bra hockey och skapat en hel del chanser men inte fått den utdelning som laget borde. Med Lavoie, Seigo och Larionov är dalaklubben både mer spetsiga och breda. Västerås borta är en tuff men absolut inte omöjlig uppgift. VIK har visserligen vunnit fem raka matcher i ligan men inbördes med de rödklädda brukar det mer eller mindre alltid bli tätt och jämnt. De tre senaste bataljerna inbördes har slutat oavgjort efter 60 minuter. Alla tecken spelas men det är framförallt X2 vi vill åt för värde.

5. Almtuna - AIK X
AIK kom inte åt ett bra Tingsryd i Småland häromsistens. Gnaget är utan Oskar Magnusson, Dalibor Dvorsky samt Daniel Torgersson som samtliga är iväg på uppdrag med juniorlandslagen. Det gör inte gästerna bättre. Almtuna är ändå ett motstånd som i stort bör passa. Värdklubben från Uppsala lirade med delvis öppna spjäll bakåt mot MODO häromsistens och förlorade sin 18:e match för säsongen uppe i Övik. Hemma på egen is är visserligen AIS något bättre men fortsatt genomsyrar ojämnheten hela verksamheten. Ta det säkra före det osäkra. 1X2.

6. Vita Hästen - Troja/Ljungby X
Det har varit en turbulent år för Vita Hästen. Rotationen inför säsongen var brutal och det har sedermera fortsatt. Sex spelare har lämnat Norrköpings-klubben under hösten varav bra pjäser som Elgestål. Butcher och Fällström är några av dessa. Med stora förändringar hela tiden blir knappast Tony Zabels jobb enklare att sköta. Hästen är i botten, precis före Troja, och det är knappast någon högoddsare att värdklubben kommer bli kvar här. Gästerna från Ljungby ser bättre ut. Matchen mot Södertälje i onsdags var en riktigt bra genomförd match och dessförinnan tvålade nykomlingen till Björklöven med 5-2. Värdklubben är favoriter sett till oddsen men här är det tidigt läge att kräma på med en heltäckt bricka. 1X2.

7. Västervik - Kristianstad 1
Kristianstads segertåg har stannat. Skåningarna som gått fram som en slåttermaskin under lång tid reser till Västervik med tre raka förluster och blev därtill nollade (0-2) hemma mot Västerås tidigare i veckan. Nya tag för de grönklädda i Plivit Arena. Västervik föll också efter övertid under onsdagen men VIK gjorde en på det hela taget sett bra match mot Björklöven. Hemma har faktiskt inte smålänningarna torskat ännu över 60 minuter. Något värdklubben är ensamma om i ligan. 1X känns på det hela taget som tillräckligt.

8. Hanhals - Halmstad 2
Vi tar oss i mål med en batalj från den södra Ettan. Halmstad har ett fint lag som givetvis borde tråcklat sig vidare till Allettan. Gubbar som Dahse, Levinsson och Stöffling är klass på den här nivån och Crespin är en riktigt bra målvakt. Hanhals har gjort det bra under hösten men tappat en del pjäser inför denna fortsättningsserie. Albin Bardh är skadad resten av säsongen. Därutöver har Elliot Nordholm och Felix Wermelin nyligen lämnat. För Kungsbacka-klubben finns dock ett fint samarbetsavtal med Frölunda så påfyllnad från VF:s juniorled är mer regel än undantag. På det stora hela ska ändå gästerna vara det något bättre laget och tvåan testas som singel.

Kupongens kassaskåp
BIK Karlskoga
Södertälje är inne i en hemsk trend och behöver hitta på något annat än att sparka sportchefen. Karlskoga är i bättre skick och ståtar med en klart bättre trupp. Tvåan i Scaniarinken är väldigt trolig.

Varningens finger!
Mora
Masarna är i gott slag och har redan vunnit en match mot Västerås i år. Tvåan i ABB Arena är ett kanontecken som måste med tidigt.162 rader
1. Björklöven - MODO 1
2. Tingsryd - HV71 1x2
3. Södertälje - BIK Karlskoga 2
4. Västerås - Mora 1x2
5. Almtuna - AIK 1x2
6. Vita Hästen - Troja/Ljungby 1x2
7. Västervik - Kristianstad 1x
8. Hanhals - Halmstad 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip