Dagens rek är till Umåker lopp 7 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar nummer 9 Hamilkar Boko mot nummer 5 Uncertain When.

Hamilkar Boko gick en bra avslutning ute i spåren men nådde inte vinnande Electric Eye Am utan fick nöja sig med andraplatsen senast. Kan Robert Dunder som kör hästen komma igenom vettigt från det här utgångsläget och kan bli fint framdragen under slutvarvet så fäller han många hästar till slut och då tror jag han har bra chans att vara före Uncertain When i mål.

Hamilkar Boko är rätt så oöm och går från de flesta positioner även om det kanske inte är helt optimalt med dödens men om han slipper att göra alltför mycket grovjobb under slutvarvet här så har han en härlig speed som biter bra till slut och kan då bli att räkna med över upploppet.

Hamilkar Boko har bara en seger i år på 14 tidigare starter men även fem andraplatser och tre tredjeplatser. Klaffar det med löpningsförloppet nu så tror jag han är långt framme på nytt.

Eventuellt så kommer Hamilkar Boko att tävla i jänkarvagn för första gången nu och det är intressant och i övrigt blir det skor runt om och ett norskt huvudlag meddelar Robert Dunder.

Uncertain When var nyligen tvåa i ett V75 lopp på Solänget bakom vinnande Arras Cando. I starten efter det tröttnade han tidigt efter en resa delvis i dödens och attack varvet kvar och nu senast var han ute i ett Klass I försök på Skellefteå och höll då farten över upploppet och slutade sexa bakom vinnande Giant Shadow.

Nu går Uncertain When ner i klass och han kan öppna rätt bra och det är inte omöjligt att han kan få ta över ledningen i ett tidigt skede och skulle så bli fallet så kan det räcka en bit här men det är långt ifrån säkert att han kan komma till spets och skulle han få vandra utvändigt så blir det svårt att stå emot Hamilkar Boko den sista biten.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Uncertain When - Hamilkar Boko
Umåker lopp 7
Spel: H2H 2
Odds: 1.90 LeoVegas & Unibet

This is the stats tab
This is the post tip